Placinta cu branza

Placinta cu branza se numara printre acele deserturi gustoase si chiar extrem de satioase, de care ne bucuram de fiecare data la fel de mult pentru ca ne amintesc, inevitabil, de bunatatile copilariei.
Si pe langa faptul ca e absolut delicioasa, poate fi preparata chiar foarte usor, din numai cateva ingrediente de baza. Asadar, indiferent daca o preferi cu branza dulce sau sarata, in randurile de mai jos te asteapta cele mai bune retete de placinta… de incercat chiar acum!

Placinta cu branza dulce – reteta clasica

Un desert care te va intoarce in copilarie, placinta cu branza dulce este un adevarat rasfat pentru papilele tale gustative. O poti face de la zero sau, daca vrei sa castigi timp, poti cumpara foile direct din supermarket, astfel incat sa iti ramana de pregatit doar umplutura.

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

Ingrediente pentru blat:

⦁    300 de grame de faina;
⦁    200 de grame de unt (un pachet intreg);
⦁    2 oua (marimea L);
⦁    100-150 de grame de zahar;
⦁    1 plic de praf de copt;
⦁    1 varf de lingurita de sare;
⦁    2 linguri de smantana.

Ingrediente pentru umplutura:

⦁    500 de grame de branza dulce;
⦁    2 oua;
⦁    100 de grame de zahar;
⦁    1 plic de zahar vanilat;
⦁    1 lingura de smantana;
⦁    Coaja rasa de la o lamaie.

Ingrediente pentru decor:

⦁    150-200 de grame de zahar pudra.

Mod de preparare:

⦁    Pentru prepararea blatului, amesteca intai ingredientele uscate (faina, zahar, praf de copt, sare), apoi pe cele umede (untul lasat la temperatura camerei, ouale batute bine, smantana). Incearca apoi sa le incorporezi pe toate in acelasi vas, pana obtii o compozitie omogena. Daca iti e mai usor, le poti amesteca pe toate in blender sau cu mixerul cu bol;
⦁    Daca aluatul inca nu are consistenta, suplimenteaza cu faina pana se intareste si poate fi intins cu facaletul. Dupa ce s-a format, lasa-l la frigider pentru 1-2 ore;
⦁    Pentru umplutura, amesteca toate ingredientele intr-un bol. Branza se marunteste in prealabil;
⦁    Apoi, cu ajutorul unui facalet, intinde blatul scos din frigider pana obtii din el doua foi de placinta de dimensiunea tavii in care vei coace desertul;
⦁    Se asaza prima foaie in tava (o poti unge cu putin unt inainte sau poti folosi hartie de copt), se toarna umplutura ca strat de mijloc, iar apoi se acopera cu a doua foaie;
⦁    Se da compozitia la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ o ora (timpul poate varia si in functie de cuptor, insa util ar fi sa o mai verifici si tu din cand in cand cu o scobitoare);
⦁    Dupa ce este gata, se lasa la racit pentru a se putea taia cu usurinta. La final, presara zahar pudra deasupra ei, portioneaz-o si e numai buna de servit!
Ce sa va zic sa avem pofta! Si va mai asteptam!

  Subscribe  
Notify of