Rămâi și dansează cu mine

Mai ții minte, noaptea în care ne-am cunoscut? Când, uitând de toți din jurul nostru, am acaparat ringul de dans? Dansam într-un vals ce avea să se demonstreze fatal.M-ai făcut să las garda jos. De fapt, sclipirea din ochii tăi a produs predarea mea totală. Păreai o femeie rece, dar te trădau ochii. Și contrastul ăsta mi-a luat mințile sufletului. Fără să știu ce ne așteaptă, am continuat dansul și acasă la mine. Dansam și râdeam. Dansam și ne promiteam marea cu sarea. Dansam și ne vedeam cei mai frumoși oameni de pe fața pământului. Dansam și ne credeam de nedespărțit. Mă rog, cel puțin eu așa credeam.Într-o zi, ne-am împiedicat și am pierdut ritmul. Tu m-ai strâns mai tare la piept și mi-ai șoptit „rămâi și dansează cu mine”, iar grijile mele, dubiile mele au dispărut. Și părea că ne-am recăpătat și ritmul. Ar fi trebuit să îmi dau seama că pregăteai lovitura finală, pe care o ascundeai după o îmbrățișare, cea mai strânsă îmbrățișare din viața mea. Ar fi trebuit, dar, încă o dată, sclipirea din ochii tăi a risipit orice urmă de îndoială. Fix așa cum soarele, fără milă, risipește noaptea.

Într-o altă zi, m-am desprins din strânsoarea ta. Te-ai uitat la mine de parcă lumea se apropia de sfârșit. Mi-ai întins mâna și, pentru a mia oară, mi-ai promis că nu mi se va întâmpla nimic rău. Este un simplu dans, pe care îl vom avea întreaga noastră viață, spuneai. Iar ți-am cedat, predându-mă dorințelor mele de a te avea până când respirația mi se va opri.

Ai crescut viteza cu care dansam după acest episod, iar eu am devenit din pragmatic, amețit. Nu m-am prins pe atunci că era modul în care tu mă făceai să ignor toate lucrurile ce prevesteau dezastrul. Din inerție, în loc să mă îndepărtez, am început să te strâng din ce în ce mai tare la piept.

Când muzica s-a oprit, am simțit o durere caldă. Te-ai desprins, m-ai privit, iar sclipirea din ochii tău a dispărut. Am rămas în mijlocul camerei inert. Prin fața ochilor îmi treceau toate amintirile pe care le-am adunat de când am început să dansăm. Te-ai întors și ai plecat. Am închis ochii, încercând să uit. Să te uit.

  Subscribe  
Notify of