Home - Retetele lui Dan - Retete de Flori

Retete de Flori

Şi când s-au apropiat de Ierusalim, la Betfaghe şi la Betania, lângă Muntele Măslinilor, a trimis pe doi dintre ucenicii săi,

Şi le-a zis: „Mergeţi în satul care este înaintea voastră şi, intrând în el, îndată veţi afla un mânz legat pe care n-a şezut azi nici un om. Dezlegaţi-l şi aduceţi-l.

Iar de vă va zice cineva: de ce faceţi aceasta? Spuneţi că Domnul are trebuinţă de el şi îndată îl va trimite aici.

Deci au mers şi au găsit mânzul legat la o poartă, afară de răspântie şi l-au dezlegat.

Şi unii din cei ce stăteau acolo le-au zis: de ce dezlegaţi mânzul?

Iar ei le-au spus precum le zisese Iisus şi i-au lăsat.

Şi au adus mânzul la Iisus şi şi-au pus hainele pe el şi Iisus a şezut pe el.

Şi mulţi îşi aşterneau hainele pe cale, iar alţii aşterneau ramuri pe care le tăiau de prin grădini.

Iar cei ce mergeau înainte şi cei ce veneau pe urmă strigau, zicând: Osana! Bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului!

Binecuvântată este împărăţia ce vine a părintelui nostru David! Osana întru cei de sus!

Şi a intrat Iisus la Ierusalim şi în templu şi privind toate în jur şi vremea fiind spre seară, a ieşit spre Betania cu cei doisprezece.

MASA CU PEŞTE PENTRU FLORII

APERITIVE

Salată de cartofi cu

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

peşte afumat

1 scrumbie afumată, 3 cartofi fierţi în coajă, 1 măr, usturoi, 3 ouă fierte tari, măsline, mărar tocat mărunt, 3 linguri cu ulei.

Cartofii fierţi se curăţă de coajă, se taie felii subţiri şi se stropesc cu ulei cât sunt calzi. Se amestecă cu scrumbia spălată şi curăţată de oase, mărul curăţat de coajă şi tăiat cubuleţe, felii de ou şi usturoi tocat, după gust. Se amestecă încet, se garniseşte cu măsline şi se presară mărar tocat. Se serveşte proaspătă.

Salată de cartofi cu peşte conservat în oţet (4 persoane)

150 g peşte conservat în oţet (sau afumat) 4 cartofi fierţi în coajă, 1 măr, usturoi, măsline, mărar tocat, 3 linguri cu ulei de salată, mărar tocat.

Se curăţă cartofii de coajă cât sunt calzi, se taie felii subţiri, care se stropesc cu ulei. Se curăţă peştele de oase, se taie felii subţiri, se amestecă încet cu felii subţiri de măr (fără coajă) şi usturoi tocat. Amestecul se pune peste cartofi, se adaugă măslinele fără sâmburi şi se omogenizează, folosind o furculiţă inox. Se pune uleiul şi puţin oţet în care a stat peştele. Peste acest amestec se presară verdeaţă tocată (de preferinţă mărar). Salatiera se ornează cu frunze de salată verde (sau de bob, sau de păpădie), se pune salata de cartofi, apoi se aşază la rece pentru o oră, după care se serveşte cu pâine proaspătă, lângă vin alb demisec.

  Subscribe  
Notify of