Rețete grătar de 1 mai

De 1 mai, surprinde-i pe cei dragi cu rețete inedite de preparate la grătar! Renunță la clasicii mici și la ceafa de porc și oferă-le un meniu delicios, diferit de ce consumă de obicei românii în această zi.

În fiecare an, de 1 mai, rudele și prietenii se adună la un picnic, unde se nimerește. Poate mergeți la pădure, la pescuit, la munte ori rămâneți în oraș, dar ieșiți într-un parc, unde este și loc amenajat pentru picnit. Indiferent ce alegi anul acesta, știi bine că ziua de 1 mai nu are farmec fără un grătar hrănitor și delicios. Totuși, parcă te-ai plictisit să faci în fiecare an aceleași preparate.

Dacă vrei să le oferi celor dragi un meniu deosebit, iată câteva idei de rețete la grătar pe care le poți încerca în 2017!

Rețete pentru grătar de 1 mai
1. Frigărui mixte la grătar

Frigăruile sunt cele mai simple și gustoase preparate la grătar. Combină carnea de pui cu cartofii, astfel încât nici nu vei mai avea nevoie de o garnitură. Iată rețeta pentru 4 porții:

Ingrediente:

– 4 bucăți de piept de pui;

– 500 grame de cartofi;

– 1 legătură de mărar;

– usturoi;

– sare;

– piper;

– ulei de măsline.

Mod de preparare:

  1. Mai întâi trebuie să fierbi cartofii în apă cu sare. Scurge apoi apa și lasă cartofii să se răcească.
  2. Pisează usturoiul, taie mărunt mărarul și adaugă o lingură sau două de ulei de măsline.
  3. Taie și bucățile de pui, amestecă bine totul, apoi unge cu ulei bețele pentru frigărui și înfige-le alternativ în carne și în cartofi. Pune o bucată de carne, un cartof și tot așa.
  4. Pune frigăruile pe grătar, presară condimentele dorite, după gust, și lasă-le pe foc aproximativ 15 minute, până când observi că s-au rumenit ușor.
  Subscribe  
Notify of