Home - Retetele lui Dan - Salata Tabouleh

Salata Tabouleh

Salata Tabouleh, de origine libaneza, este una dintre cele mai sanatoase salate la care te-ai putea gandi. Plina de vitamine importante pentru organismul tau gratie legumelor din compozitie, bogata in fibre si suficient de consistenta, datorita bulgurului adaugat, ea poate fi o masa perfecta pentru oricine, chiar si pentru persoanele care incearca sa elimine kilogramele in plus.

Ingrediente Salata Tabouleh
  • 3 legaturi mari patrunjel
  • 1 legatura ceapa verde
  • 100 g bulgur
  • zeama de la o lamaie
  • 4 linguri ulei de masline
  • 4 rosii potrivite si bine coapte
  • cateva frunze de menta
    Mod de preparare Salata Tabouleh
    • Bulgurul se pune intr-un castron, se toarna deasupra apa care clocoteste, pana cand aceasta il acopera bine si se lasa deoparte timp de minim 20 de minute, pentru a se inmuia si umfla.
    • Taie tulpinile tari si groase ale patrunjelului si toaca-l foarte marunt. La fel si frunzele de menta.
    • Ceapa verde se curata si se toaca, la fel, marunt.
    • Rosiile se taie cubulete mici. Daca lasa zeama, aceasta nu se va arunca, ci se va adauga si ea in castronul cu salata.
    • Bulgurul hidratat, racit si bine scurs, patrunjelul, rosiile si ceapa se pun intr-un caston mare, se adauga uleiul de masline, sare dupa gust, zeama de lamaie si se amesteca bine.
    • Salata tabouleh se da la frigider pentru o jumatate de ora inainte de servire.
       Observatii reteta Salata Tabouleh
      • Daca te grabesti, in loc sa torni apa fierbinte peste bulgur si sa il lasi sa se umfle, poti sa il pui la fiert pentru 3-4 minute. Daca ai adaugat mai multa apa decat avea nevoie bulgurul, cea care ramane neabsorbita dupa timpul mentionat se va scurge bine. Iti poti da seama ca este gata atunci cand isi dubleaza volumul si nu mai este tare, ci moale si pufos.
      • Nu este obligatoriu ca salata tabouleh cu bulgur sa fie lasata la frigider 30 de minute inainte de a fi consumata, dar in acest interval aromele ingredientelor se vor intrepatrunde si preparatul tau va fi si mai gustos.
      • Spre deosebire de multe alte salate din legume cu frunze verzi, salata tabouleh este buna de mancat si frageda chiar si a doua zi dupa preparare, intrucat atat textura patrunjelului, cat si a cepei verzi este una mai ferma, care nu se inmoaie la fel de usor.
      • Salata tabouleh (pronuntata salata tabulé si numita si salata libaneza sau salata cu patrunjel) poate fi consumata ca atare sau servita pe post de garnitura.
      • Daca vrei, poti sa deviezi putin de la varianta originala a retetei si sa folosesti cuscus sau quinoa in aceasta salata, in loc de bulgur, ai sa vezi ca iese la fel de buna.
      • Daca nu iti place aroma racoritoare pe care o da menta, poti sa o omiti dintre ingrediente.
        Stiai ca?
      • Salata tabouleh este una dintre cele mai populare preparate libaneze, pe locul 2 dupa celebrul si mult indragitul humus?
      • Patrunjelul contine (in afara de vitaminele A, K si cele din complexul B) vitamina C in mai mare concentratie decat lamaia, mai mult fier decat spanacul si mai mult fluor decat oricare alt aliment? Iata numai cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa gatesti acest preparat mai des si sa nu folosesti patrunjelul doar pentru ciorbe.
      • Va doresc succes si pofta buna!
  Subscribe  
Notify of